Bright

Studio Boon brengt kartonnen dozen om je memorablia in op te slaan. Gepersonaliseerd zo je wil.

Artikel:

Doos met twaalf karakters

Studio Boon, de ontwerpstudio van Vlaming Jeroen Boon, brengt bijzonder stijlvolle opbergdozen op de markt. De kartonnen boxen zijn voorzien van een opschrift dat je ook kan personaliseren. De gewenste tekst blijft beperkt tot twaalf karakters en wordt uit het dubbelzijdige karton gesneden waardoor een schaduw-effect ontstaat. ‘De dozen worden machinaal uitgesneden met een snijplotter, dat is een goede en goedkope manier voor de beperkte oplages waarmee ik vooralsnog werk’, zegt Jeroen Boon, die gebruikmaakt van het webplatform De Invasie om zijn producten te verkopen.

Naast de personaliseringsoptie is er keuze uit verschillende formaten. De BergBox Large is ideaal om in open kleerkasten te plaatsen of op de grond op elkaar te stapelen. ‘Er is een medium-collectie die geschikt zijn voor boekenrekken en men kan ook dvd/cd opbergdozen bestellen met een capaciteit van zestien dvd’s of zesendertig cd’s', klinkt het nog. ‘Dan is er nog een A4 en A3-formaat dat ideaal is voor het bijhouden van tekeningen of schetsen.’ Of andere memorablia uiteraard. De dozen worden steeds flatpack verstuurd, vergezeld van een vouwinstructie.

Uiteraard blijven dit kartonnen dozen en kan je vragen stellen bij wat er nou opzienbarend aan is. Welnu, misschien verklaart net dat de intrinsieke kracht van dit ontwerp. Een banale premisse als opbergen krijgt een esthetische meerwaarde. Geen terrabytes aan opslagcapaciteit of speciale apps komen er aan te pas, maar eenvoudige kartonnen boxen. Ook mooi.

door Christophe De Schauvre, 23-03-2011